måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Utveckling av passivhus belönas med 1,2 miljoner

Publicerad: 23 september 2014, 10:12

Bild 1/4  Ing-Marie Odegren, vd för Alingsåshem, utses till Årets Opinionsbildare. Foto: Årets Framtidsbyggare

Förra veckan tillkännagavs vinnarna av det nyinstiftade priset Årets Framtidsbyggare. Vinnarna uppmärksammas för sitt arbete med utveckling och byggande av passivhus.

Ämnen i artikeln:

Årets FramtidsbyggarepassivhusLunds universitetbyggkontrakt

Elin Bennewitz

elin@byggindustrin.se


Årets Framtidsbyggare är ett nyinstiftat pris som delas ut årligen för att främja energieffektivt byggande. Pristagare i de tre kategorierna Årets innovatör, Årets Opinionsbildare och Årets Talang får dela på 1,2 miljoner kronor. Bakom utmärkelsen står Stiftelsen för energieffektivt byggande och Lunds universitet.

I år går utmärkelsen Årets innovatör och 750 000 kronor till Bo Adamson och Wolfgang Feist för deras långsiktiga arbete med utveckling av passivhus. Ing-Marie Odegren, vd för Alingsåshem, utses till Årets Opinionsbildare och belönas med 250 000 kronor för att ha varit pådrivande i arbetet med att bygga om miljonprogamshusen i Brogården till passivhus.

Utmärkelsen Årets Talang går till studenterna Amelia Mutter, Evian Elzinga, Birgitta Stefánsdóttir, Mimosa Burr, Alejandro Pacheco Diégeuz, Martin Adolfsson och Hannes Hjerpe. De får dela på 200 000 kronor.

Relaterade artiklar

Nytt pris ska lyfta energieffektivt byggande

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev