lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

VA-koncern gör dubbelförvärv

Publicerad: 14 augusti 2023, 07:34

Genrebild

Foto: Mattias de Frumerie

VA-koncernen Uniwater förvärvar två bolag inom VA-infrastruktur. "Vi ser en ökande efterfrågan inom ny- och ombyggnation av vatten- och avloppsreningsverk", säger förvärvschefen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

R


Den nordiska VA-koncernen Uniwater förvärvar bolagen Aquasvea och Industri & Bygginstallationer i Norden, IBAB.

Bolagen förväntas stärka marknadsnärvaro inom vatten- och avloppsrening, och bredda koncernbolagens erbjudande inom produktion, renovering och underhåll av samhällskritiska VA-anläggningar.

Läs även: Lista: Byggarna som tävlar om reningsverken – alla anbud i de stora upphandlingarna

– Vi ser en ökande efterfrågan inom ny- och ombyggnation av vatten- och avloppsreningsverk, drivet av ett eftersatt VA-nät och en stark trend av mer samverkan. Med Aquasvea och IBAB i gruppen kommer vi kunna tillgodose våra kunders behov i större utsträckning och långsiktigt stärka hela vårt affärserbjudande, säger Johan Wallén, förvärvsansvarig på Uniwater, i ett pressmeddelande.

Aquasvea grundades 2011 och leds sedan januari 2022 av vd Anders Kristiansson. Han beskriver Aquasvea som en effektiv projektorganisation, med expertis inom maskin- och processteknik och ett framgångsrikt företag med drivna individer, som projekterar och levererar effektiva vattenreningsanläggningar med ny teknik. Med säte i Stockholm och filial i Göteborg genomför Aquasvea projekt i hela Sverige, ifrån Kiruna i norr till Vellinge i söder.

Läs även: Tre ville bygga Enköpings nya reningsverk – NCC tar hem kontraktet

Industri & Bygginstallationer i Norden AB (IBAB) grundades 2022 och är baserade i Uddevalla. IBAB består idag av drygt 20 medarbetare, som leder, tillverkar och installerar vid renovering, ny- och ombyggnation av pumpstationer, vatten- och reningsverk.

Uniwater

Uniwater-koncernen har drygt 270 anställda och en omsättning på cirka 800 miljoner kronor. Koncernen utgörs nu av bolagen ABAT, ASB VA-automation, Aquasvea, Dala Kommunalteknik, ELVA, Emendo, IBAB, IBECO, Norvatek, Proco Services, Rostfria VA-system och Svanesunds rör.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev