Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Vasakronan bygger nytt häkte i Göteborg för 600 Mkr

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Kriminalvården ska få ett nytt häkte som ska stå klart 2010. Projektet är en nyproduktion på drygt 20 000 kvadratmeter. Projektet beräknas kosta ungefär 600 Mkr och då ingår dessutom en ombyggnad i det befintliga polishuset. Vasakronan har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Kriminalvården.


Bygget av häkte och kontorslokaler är en del i utvecklingen av området mellan de två Ulleviarenorna i Göteborg.

- Området mellan de två Ulleviarenorna kommer att bli en naturlig hemvist för kriminalvård, polis och tingsrätt i Göteborg samt för kommersiella hyresgäster, kommenterar Rolf Åkerman, regionchef för Vasakronan i Göteborg.

- Vi investerar totalt cirka 1,5 miljarder kronor i området vid Ullevi där förutom detta projekt också pågår ny- och ombyggnad av polishus och tingsrätt.

Vasakronan är den största aktören på kontorsmarknaden i centrala Göteborg. Fastighetsbeståndet är koncentrerat till attraktiva delmarknader som Inom Vallgraven, Östra och Västra Nordstaden, Gullbergsvass samt Gårda. Fastighetsbeståndet i Göteborg har ett marknadsvärde på 7,8 miljarder kronor och Vasakronan har 26 fastigheter i Göteborg. Hyresintäkterna uppgår till cirka 482 Mkr och vakansgraden är cirka 2 procent.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.