Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vasakronan säljer fastigheter i Stockholm

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:58

Vasakronan har sålt tre fastigheter till tre olika köpare. Köpeskillingen uppgår totalt till 267 miljoner kronor.


Det är två fastigheter i Gamla stan och en i Stockholm city som nu har sålts och den uthyrningsbara arean uppgår till 7 150 kvadratmeter.

• Fastigheten Bacchus 1 ligger på Skeppsbron 20 i Gamla stan. Den är byggd 1901 och har en uthyrbar area om 2 955 kvadratmeter. Köpare är Havsstigen Investment AB som tillträder den 29/10.

• Fastigheten Tritonia 9 ligger på Stora Nygatan 14-16. Den är byggd 1962 och har en uthyrbar area om 2461 kvadratmeter. Köpare är Stenklippan AB, ett dotterbolag till Thulefastigheter AB, som tillträder den 3/11.

• Fastigheten Lantmätaren 1 ligger på Lantmäteribacken 1 vid Kungsträdgården. Den är byggd 1644 och har en uthyrbar area om 1 733 kvadratmeter. Köpare är Fondex AB som tillträder den 2/11.

- De sålda fastigheterna är fina och har bra hyresgäster, men tillhör inte vårt kärninnehav. Intresset för dem har varit mycket stort på marknaden och vi tror att de nya ägarna kommer att kunna fortsätta förvalta dem på ett bra sätt. Vi är mycket nöjda med utfallet av försäljningarna, säger Åke Pettersson, chef transaktioner på Vasakronan.

Samtliga av försäljningarna har skett i bolagsform.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.