Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vasallen säljer för en miljard

Publicerad: 28 juni 2010, 08:56

Hemsö, som ägs av Kungsleden och Tredje AP-Fonden, köper fastigheter i Borås, Karlskrona, Visby och Östersund. Säljare är Vasallen.


Vasallen inledde ett omfattande försäljningsarbete i mars i år och utöver fastighetsbeståndet som nu säljs till Hemsö blev det i förra veckan klart med avyttring av fastigheter i Uppsala och Skövde.

– Vi är mycket nöjda med affären. Vi har framgångsrikt utvecklat fastigheterna till attraktiva områden. Idag kännetecknas det aktuella fastighetsbeståndet av en hög uthyrningsgrad, långa avtal och en stor del offentliga hyresgäster. Med Hemsö, som en långsiktig fastighetsaktör, får områdena en bra ny ägare, säger Håkan Steinbüchel, VD Vasallen AB.

Fastighetsbeståndet har en uthyrningsbar yta om 122 000 kvm. Hyresvärdet är cirka 125 Mkr och den genomsnittliga kontraktstiden uppgår till nio år.Tillträde planeras till den 1 oktober 2010. Vasallen är kvar med verksamhet på samtliga berörda orter.

Vasallen, som ägs av staten, har sedan företagets start 1997 fokuserat på att förvärva och utveckla nedlagda regementen och andra försvarsfastigheter. Vasallen har tagit initiativ till nya områden för utbildning, kontor, bostäder, service och industri. 2009 utvidgades Vasallens uppdrag till att också omfatta utveckling av icke försvarsrelaterade fastigheter.

– Genom försäljningen skapar vi utrymme för nyinvesteringar i vår projektportfölj samt kompletterande förvärv, säger Håkan Steinbüchel.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.