Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Växthus får åtta miljoner

Publicerad: 16 november 2015, 11:12

Stadsodling under tak ska bidra till grön och social tillväxt är tanken.

Vinnova delar ut åtta miljoner kronor i stöd till stadsodling i Malmö och Botkyrka.


Ämnen i artikeln:

MalmöVinnovastadsodlingBotkyrka

I Alby i Botkyrka ska översta våningen i ett parkeringsgarage byggas om för att ge odlingsmöjligheter inomhus. I Malmö pågår ett liknande projekt i bostadsområdet Holma. Båda projekten är stadsodling under tak som kommer att bidra till både grön och social tillväxt, enligt de inblandade.

Växthuset i Malmö invigs under kommande år. Projektet i Alby planeras bli klart 2017. Botkyrka kommun koordinerar projektet som sker i samverkan med Botkyrkabyggen, Boodla, Malmö kommun, MKB Fastighets, Hemmaodlat, Södertörns fjärrvärme och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).

– Vi ser fram emot att få förverkliga idén om växthuset i Alby. Stadsodling bidrar till gemenskap, delaktighet, trygghet och nytänkande, säger Dan Gahnström (MP), ordförande tekniska nämnden i Botkyrka kommun.

Botkyrkabyggen tittar på hur de andra tomma våningsplanen i parkeringsgaraget kan användas som en del i planerna av förnyelsen av hela Alby centrum.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.