Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Veidekke Bostad lanserar nytt koncept för småhus

Publicerad: 9 december 2016, 11:30

Veidekkes nya småhuskoncept ska bilda en ny affärsenhet inom Veidekke Bostad. Ambitionen är att affärsenheten ska utveckla och sälja runt 500 bostäder per år.

Ämnen i artikeln:

byggkontrakt

NML

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Småhuskonceptet, som har utvecklats tillsammans med Veidekke Bygg och Anläggning, kompletterar Veidekke Bostads befintliga bostadsverksamhet, som växer kraftigt, med en produktion på runt 1 600 bostäder i produktion med cirka 1000 sålda bostäder per år.

Det nya småhuskonceptet bygger på yteffektiva och prisvärda småhus med olika valmöjligheter och flexibilitet vad gäller storlek, antal rum och våningsplan. Upplåtelseformen kommer att variera mellan ägande- eller bostadsrätt beroende på den berörda målgruppens behov.

Genom en hög prefabriceringsgrad ska ledtiden från produktionsstart till inflyttning minskas kraftigt.

– Vi ser en enorm efterfrågan på just flexibla, funktionssmarta och yteffektiva småhus. Genom att skapa en flexibel produkt som kan anpassas för såväl äldre husägare som vill skala ner sitt boende, som unga familjer som vill bo mer rymligt, kan vi få igång flyttkedjorna på bostadsmarknaden, berättar Per-Martin Eriksson, vd, Veidekke Bostad.

Veidekke Bostad har rekryterat Mats Fryxell som ansvarig för den nya affärsenheten. Han kommer senast från en tjänst som Fastighetsutvecklare på NCC Property Development och förhoppningen är att han ska bidra med nya vinklar och perspektiv för att förbättra Veidekkes bostadsutveckling.

Veidekke försöker nu identifiera möjliga platser lämpliga för konceptet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev