Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Veidekke får uppdrag i Malmö – ska bygga åt Lanthem

Publicerad: 11 februari 2020, 07:57

Hemsö och Lantmännens gemensamma bolag Lanthem har köpt en fastighet i Malmö för att investera i nybyggda trygghetslägenheter och äldreboende. Entreprenör blir Veidekke.


Projektet omfattar ett äldreboende med 60 platser samt trygghetsboende med sex lägenheter som efter fastighetsbildning ska utgöra en 3D-fastighet i kvarteret Triton, skriver Lanthem i ett pressmeddelande.

Fastigheten är belägen Västra hamnen med direkt närhet till kommunikation och service.

‒ Det är ett inspirerande projekt då vi för första gången utvecklar boendeformer för äldre i Malmö, den här gången i samarbete med Lanthem. Vi ser ett växande behov av vårdplatser i Malmö och det är därför tillfredsställande att vi kan bidra till nya äldreboenden, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö, i en kommentar.

Lanthem kommer att ansvara för uthyrningen av äldreboendet och trygghetsboendet parallellt med uppförandet. Byggnaden beräknas stå klar under första kvartalet 2022.

Robert Cardell berättar för Byggindustrin i ett sms att entreprenör blir Veidekke. Uppdraget är värt cirka 200 miljoner kronor.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.