Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Veidekke fräschar upp "Läppstiftet"

Publicerad: 23 augusti 2016, 13:05

Den 80-talsikoniska byggnaden

Det så kallade ”Läppstiftet” i Göteborg ska renoveras. Fastighetsägaren Vasakronan har gett uppdraget till Veidekke Bygg Väst.


Ämnen i artikeln:

VeidekkeVasakronanLilla BommenLäppstiftet

Ett av Göteborgs främsta landmärken kontorsbygganden Lilla Bommen, som i folkmun kallas Läppstiftet, ritades av arkitekten Ralph Erskine och byggdes av Skanska i slutet av 1980-talet. Den invigdes 1989. Nu ska insidan förnyas och byggnaden ska moderniseras. Byggnaden ska också få en ny entré, vänd mot Lilla Bommens hamn. Den ska även att få ytterligare kontorsyta genom att de två ”skeppen” byggs ihop med bjälklag.

Entreprenaden kommer att genomföras med samverkansmodellen. Projektet är uppdelat i en rivnings- och installationsdel utifrån denna inleds fas två där hyresgästanpassningar görs. Veidekke har alltså fått uppdraget som är en totalentreprenad med ordersumman 110 miljoner kronor. Renoveringen ska vara genomförd och klar under våren 2018.

– För oss är det viktigt att välja en entreprenör med erfarenhet och kunskap från tidigare samverkansprojekt. Veidekke har en väl utvecklad modell för samverkan och de har från tidigare samarbete visat att de värnar om våra befintliga hyresgäster, vilket är mycket viktigt, säger Magnus Tengberg affärsområdeschef på Vasakronan i ett pressmeddelande.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.