onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vestum fortsätter köpa bolag – här är de fyra nya förvärven

Publicerad: 25 maj 2021, 09:15

Conny Ryk, vd för Vestum, välkomnar fyra nya bolag till koncernen. Foto: Wikipedia / Vestum

Vestum, den nya byggkoncernen som bildats ur modeföretaget Wesc, förvärvar fyra nya bolag.

Ämnen i artikeln:

installatörerbyggkontraktanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


I slutet på mars blev det känt att det svenska modebolaget Wesc skulle stöpas om till en koncern i byggbranschen under nytt namn – Vestum.

Sedan dess har koncernen i omgångar förvärvat nya specialistbolag i bygg- och anläggningsbranschen – och nu växer Vestum med ytterligare fyra bolag som tillsammans omsätter 358 miljoner kronor.

ANALYS: ”Därför vill det svenska modeundret bli samhällsbyggare”

– Samtliga fyra bolag är verksamheter vi på Vestum har följt under många år och vi är mycket glada över att ha lyckats kroka arm med dessa duktiga och drivna entreprenörer, säger Conny Ryk, vd för Vestum, i ett pressmeddelande.

De förvärvade bolagen är:

Containertjänst i Tyresö 

En koncern inom uthyrning och försäljning av containers och vägprodukter för byggrelaterad verksamhet. I koncernen finns tre bolag med sammanlagt 21 anställda och huvudmarknaden är Stockholm och Mälardalen.

Mälardalens Spår och Anläggning 

Bedriver mark-, montage- och anläggningsarbeten relaterade till infrastruktur såsom väg, järnväg, ledningsnät och kommunikation. Huvudmarknaden finns i södra delen av Mälardalen. Bolaget har 23 anställda.

GGAL Group

En koncern bestående av tre varumärken och fyra dotterbolag som levererar aluminium- och glaslösningar till bostads- och entreprenadmarknaden i Sverige. Koncernen har 59 anställda och har sitt huvudkontor i Vetlanda.

Installera

En totalleverantör av elinstallationer och projekterar som utför alla typer av arbeten som rör kraft och belysning i både privat och offentlig miljö. Installera arbetar utifrån affärsområdena entreprenad, fastigheter & service samt privatbostäder. Bolaget har 29 anställda och har sitt huvudkontor i Hägersten.

Sedan tidigare är bolagen Sanera Stockholm, Skandinaviska Områdesskydd och Rosenqvist Entreprenad förvärvade av Vestum.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev