lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vestum fortsätter köpfesten: ”Detta blir vårt nionde förvärv på elva veckor”

Publicerad: 3 juni 2021, 07:57

Conny Ryk välkomnar nya bolag till Vestum-koncernen. Foto: Vestum

Den nya koncernen Vestum ligger inte på latsidan. Under den senaste veckan har ytterligare två förvärv gjorts. Det innebär att koncernen sprungen ur WeSC har gjort nio förvärv på elva veckor.

Ämnen i artikeln:

byggkontraktinfrastrukturanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Vestum har som strategi att förvärva specialistbolag i bygg- och anläggningsbranschen. Under årsstämman i maj klubbades strategin att ställa om det som då var modeföretaget WeSC till Vestum och tillsätta Conny Ryk, initiativtagare till den nya bolagsstrukturen, till vd och koncernchef.

Byggindustrin har tidigare rapporterat om bolag som har förvärvats av Vestum – och nu har ytterligare två bolag tillkommit i portföljen.

LÄS MER: Conny Ryk om modeföretaget Wesc:s omvandling till byggkoncern: ”Vi har stora ambitioner ”

Den 31 mars stod det klart att undertakskoncernen We Ar(e) Group blir en del av Vestum. Inom koncernen ingår Allakustik Underbara Tak AB, Allakustik Underbara Tak GBG AB, Allakustik Underbara Tak SYD AB, Rönnmarks Undertak AB samt Rönnmarks Interiör AB. Totalt har koncernen 139 anställda och har huvudkontoret i Bromma.

LÄS MER: Växande miljardkoncern etablerar sig i Sverige – köper bolag: ”Vi är redan i dialog med andra företag”

Den 3 juni offentliggjordes ytterligare ett förvärv – MTB Mark & Trädgårdsbyggarna. 

MTB utför arbeten inom mark och väg, asfalt, vatten och avlopp samt anläggningsarbeten. Bolaget har sedan starten utfört mycket arbeten mot bostadsrättföreningar där MTB hjälper kunden med restaurering och förnyelse av innergårdar och lekparker. Utöver att se efter och renovera dessa utför MTB även dräneringsarbeten samt mark- och trädgårdsarbeten.

ANALYS: ”Därför vill det svenska modeundret bli samhällsbyggare”

MTB har 24 anställda och har sitt huvudkontor i Bålsta.

– Detta blir vårt nionde förvärv på elva veckor. Nu blickar vi framåt och ser fram emot att genomföra ytterligare förvärv för att stärka våra positioner inom respektive fokusbransch, säger Conny Ryk, vd för Vestum, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev