Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vestum gör två nya förvärv på en vecka

Publicerad: 8 juli 2021, 08:21

Vestum-koncernen fortsätter att växa med nya bolag. Senast i raden är ett västsvenskt bolag inom infrastruktur och ett Stockholmsbaserat plåtslageri.


Ämnen i artikeln:

infrastrukturanläggningplåt

Tillväxtresan för Vestum fortsätter. Under början av juli har bolaget fått tillökning med infrastrukturentreprenören Powerstruc och byggplåtslageriet Plåtslagaren G.H. Johansson (Plåtslagaren).

LÄS MER: Så förändrar Vestum värderingen på småbolagen : ”En ny aktör som kan betala lite mer driver upp priserna”

Powerstruc grundades år 2011 och är ett nischat infrastrukturentreprenadbolag inom järn- och spårvägssektorn med inriktning på kontaktledningsarbeten. Bolaget bedriver dels projekt i egen regi, dels uthyrning av kontaktledningsmontörer, tillsynsmän, elsäkerhetsledare, fordonsförare, sos-planerare och arbetsledning för underhållsarbeten och nybyggnation. Under 2020 omsatte Powerstruc 34,8 miljoner kronor. Bolaget har 21 anställda och har sitt huvudkontor i Göteborg.

– Tillsammans med nuvarande portföljbolag Rosenqvist Entreprenad, FlexiRail och Mälardalens Spår och Anläggning stärker vi vår position inom järnvägsmiljö samt etablerar oss i Västsverige och Göteborg, säger Vestums vd Conny Ryk i ett pressmeddelande.

Plåtslagaren grundades 1982 och utför byggnadsplåtslageri mot kunder inom bygg och fastigheter. I erbjudandet ingår kopparbeten, bandtäckningar, tätskikt, taksäkerhetsarbeten, takmålningar, snöskottningar samt diverse servicearbeten.

ANALYS: ”Därför vill det svenska modeundret bli samhällsbyggare”

Bland kunderna finns större bygg- och fastighetsbolag, försäkringsbolag samt kulturfastigheter. 

Bolaget har 32 anställda och har sitt huvudkontor i Saltsjö-Boo. Under senaste verksamhetsåret låg omsättningen på 86 miljoner kronor.

– Med Plåtslagaren etablerar vi oss inom ytterligare ett specialistområde och vi ser att det finns positiva samverkanseffekter mellan bolaget och flertalet andra verksamheter inom Vestum, säger Conny Ryk

 

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.