lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vestum gör två nya förvärv på en vecka

Publicerad: 8 juli 2021, 08:21

Vestum-koncernen fortsätter att växa med nya bolag. Senast i raden är ett västsvenskt bolag inom infrastruktur och ett Stockholmsbaserat plåtslageri.

Ämnen i artikeln:

plåtbyggkontraktinfrastrukturanläggning

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Tillväxtresan för Vestum fortsätter. Under början av juli har bolaget fått tillökning med infrastrukturentreprenören Powerstruc och byggplåtslageriet Plåtslagaren G.H. Johansson (Plåtslagaren).

LÄS MER: Så förändrar Vestum värderingen på småbolagen : ”En ny aktör som kan betala lite mer driver upp priserna”

Powerstruc grundades år 2011 och är ett nischat infrastrukturentreprenadbolag inom järn- och spårvägssektorn med inriktning på kontaktledningsarbeten. Bolaget bedriver dels projekt i egen regi, dels uthyrning av kontaktledningsmontörer, tillsynsmän, elsäkerhetsledare, fordonsförare, sos-planerare och arbetsledning för underhållsarbeten och nybyggnation. Under 2020 omsatte Powerstruc 34,8 miljoner kronor. Bolaget har 21 anställda och har sitt huvudkontor i Göteborg.

– Tillsammans med nuvarande portföljbolag Rosenqvist Entreprenad, FlexiRail och Mälardalens Spår och Anläggning stärker vi vår position inom järnvägsmiljö samt etablerar oss i Västsverige och Göteborg, säger Vestums vd Conny Ryk i ett pressmeddelande.

Plåtslagaren grundades 1982 och utför byggnadsplåtslageri mot kunder inom bygg och fastigheter. I erbjudandet ingår kopparbeten, bandtäckningar, tätskikt, taksäkerhetsarbeten, takmålningar, snöskottningar samt diverse servicearbeten.

ANALYS: ”Därför vill det svenska modeundret bli samhällsbyggare”

Bland kunderna finns större bygg- och fastighetsbolag, försäkringsbolag samt kulturfastigheter. 

Bolaget har 32 anställda och har sitt huvudkontor i Saltsjö-Boo. Under senaste verksamhetsåret låg omsättningen på 86 miljoner kronor.

– Med Plåtslagaren etablerar vi oss inom ytterligare ett specialistområde och vi ser att det finns positiva samverkanseffekter mellan bolaget och flertalet andra verksamheter inom Vestum, säger Conny Ryk

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev