torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vestum köper nya bolag: ”Det finns utrymme till fortsatt konsolidering”

Publicerad: 29 juni 2021, 08:18

Conny Ryks Vestum gör två nya förvärv i byggbranschen. Foto: Vestum

Vestum fortsätter att förvärva bolag. Nu ger den växande koncernen sig in i VVS- och väderskyddsbranschen.

Ämnen i artikeln:

byggkontraktavloppVAVA-planVA-systemvatten och avloppVVS

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Under den senare delen av juni har Vestum förvärvat två nya bolag i byggsektorn. Den 18 juni avtalade Vestum om att förvärva koncernen Aluguem, som ska byta namn till Hyrex Holding, och dotterbolagen Hyrex AB, Hyrex Industri AB och Alugo AB.

LÄS MER: Så förändrar Vestum värderingen på småbolagen : ”En ny aktör som kan betala lite mer driver upp priserna” 

Hyrex monterar och hyr ut byggnadsställningar, väderskydd, rullställningar och stängsel och är en av de ledande väderskyddsaktörerna i Stockholm och Uppsala.

Hyrex arbetar främst mot kunder i Stockholm, Uppsala och Mälardalen. Kunderna utgörs huvudsakligen av byggentreprenörer, plåt- och fasadföretag, fastighetsbolag samt försäkringsbolag.

Hyrex grundades 1979 och omsätter ungefär 100 miljoner om året. Koncernen har 87 anställda och har sitt huvudkontor i Norsborg.

– Vi har följt Hyrex under lång tid och har en stark tilltro på den nybildade koncernen och ledarskapet som etablerats under det senaste året. Hyrex är ett mycket starkt varumärke i en växande nisch och vi ser fram emot att vara med och stötta ledningen att ta nästa steg i sin tillväxtresa, säger Conny Ryk, vd för Vestum, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Växande norsk miljardkoncern etablerar sig i Sverige – köper bolag: ”Vi är redan i dialog med andra företag”

Vestum har även gjort sitt första förvärv i VVS-branschen – Forsmans i Huddinge. Forsmans utför alla typer av uppdrag för företag, privatpersoner och bostadsrättföreningar. Forsmans har bland annat stor kunskap inom badrums- och köksrenoveringar.

Under 2020 genererade Forsmans en omsättning om 39,2 miljoner kronor. Företaget har 15 anställda. Grundaren Fredrik Forsman fortsätter som vd i bolaget.

– Med Forsmans tar vi en position inom VVS-branschen, vilket är ett tillväxtområde för Vestum och där vi ser att det finns utrymme till fortsatt konsolidering, säger Conny Ryk.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev