Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Vice vd får gå från Skanska

Publicerad: 26 augusti 2020, 14:06

Ledningen för verksamhetsgren Hus får en mer tydlig struktur och styrning genom att byggverksamheten och de utvecklande enheterna samlas under två vice vd:ar i stället för tre.

Foto: Johanna Åfreds

Skanska omorganiserar efter vikande marknad.
En vice vd får sluta när Skanska Sverige effektiviserar verksamhetsgrenen Hus.

Ämnen i artikeln:

Skanska Sverigebyggkontrakt


Skanska Sverige vässar nu sin organisation för att möta kunderna och deras behov på en tuffare marknad, skriver företaget i ett pressmeddelande. Ledningen för verksamhetsgren Hus får en mer tydlig struktur och styrning genom att byggverksamheten och de utvecklande enheterna samlas under två vice vd:ar i stället för tre. Den nya organisationen gäller omgående.

Storvarsel på Skanska – ”Tyvärr nödvändigt” 

Mikael Matts lämnar rollen som vice vd i Skanska Sverige, samtidigt som han får beröm för det arbete som han har gjort. Byggverksamheten inom Hus samlas fortsättningsvis under vice vd Hus, Magnus Persson, och de utvecklande enheterna under vice vd Alexandra Laurén. Syftet med ändringen är att organisationen renodlas och anpassas för att möta kunden, samt att bättre göra det möjligt att fokusera framåt och ta nästa kliv i en utmanande tid, uppger Skanska.

 – Vi har ett läge med högre konkurrens när marknaden viker. Då är det viktigt att förändringar görs för att möta marknaden samlat i syfte att vara konkurrenskraftiga i en mer utmanande tid, säger Gunnar Hagman, vd Skanska Sverige. 

Läs även: Hon ska stärka husbyggarens hållbarhetsprofil 

En av förändringarna är att projektutveckling samlas under en vice vd. Det kommer primärt ge möjlighet till ökade synergier mellan Nya Hem, Projektutveckling och Hyresbostäder.

– Vår största tillgång är våra medarbetare. Att få dem att arbeta under de absolut bästa förutsättningarna som finns är viktigt för att nå framgång och med den här omorganisationen tror jag vi kommer att uppnå det, säger Gunnar Hagman.  

Läs även: Tufft uthyrningsläge för Skanska 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev