tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Ville lägga ner och varsla – nu säljer K-Prefab istället

Publicerad: 15 mars 2023, 14:48

K-Prefab med vd Stefan Paulsson (till höger) säljer produktionsanläggningen i Borensberg till Tranås Cementvarufabrik.

K-Prefab säljer produktionsanläggningen i Borensberg till Tranås Cementvarufabrik. Detta för att kunna fokusera på kärnverksamheten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetvarselbyggkontraktMotala

SM


I december 2022 varslade K-Prefab samtliga 37 anställda vid produktionsanläggningen om uppsägning. Detta för att kunna fokusera tid och resurser på kärnverksamheten inom kompletta stomentreprenader.

Anläggningen i Borensberg har stått för mindre än fyra procent av K-Prefabs omsättning på årsbasis. Genom K-Prefabs försäljning av produktionsanläggningen i Borensberg kan bolaget garantera fortsatt drift av anläggningen med nya ägare.

– Framför allt är jag glad för att arbetstillfällen räddas kvar. Jag och övriga inom K-Prefab vill tacka alla anställda på anläggningen för ett gott jobb genom åren. För K-Prefabs del innebär försäljningen att vi med full kraft kan fokusera på att erbjuda ännu bättre stomentreprenader, kommenterar Stefan Paulsson, vd för K-Prefab.

Läs även: Konkurserna fortsätter öka: Vi listar de 20 största byggkonkurserna i februari

Tranås Cementvarufabrik med ägarna Johan Nyman, Daniel och Jenny Strand är nöjda med affären.

– Det känns bra att bidra till att fabriken i Borensberg får leva vidare, vi hoppas också utveckla fabriken efterhand. Fabrikens nya namn blir Borensbergs Cementvarufabrik AB och kommer att drivas som ett fristående dotterbolag under Tranås Cementvarufabrik AB, säger de nya ägarna, i ett pressmeddelande.

Försäljningen sker genom att samtliga aktier i det dotterbolag som äger produktionsanläggningen i Borensberg avyttras till Tranås Cementvarufabrik AB. Tillträde beräknas ske den 3 april 2023.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev