Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Affärer i byggsektorn

Vinnare Årets Byggen

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


Inför 500 gäster på Cirkus koras vinnarna av Årets Byggen, ByggOpus, Årets Innovation och Miljöpriset ikväll på Cirkus. Konferencier är Kattis Ahlström och underhållningen står schlagerdrottningarna Charlotte Perelli och LaGaylia Frasier för.

ÅRETS OMBYGGNAD:
Vinnare: Kvarteret Taktäckaren, Stockholm
Motivering: Gedigenhet och kvalitet kännetecknar detta renodlade ombyggnadsprojekt. De olika huskropparnas karaktärer och ursprungliga funktioner har bibehållits och förädlats förtjänstfullt.

ÅRETS ANLÄGGNING:
Vinnare: Södra Länken, Stockholm
Motivering: Innovativa grepp att styra och hantera ett megaprojekts alla aspekter, inklusive opinionsbildning, genomsyrar projektet som landade enligt tidplan och i fas med budget. Ett totalkoncept vars motsvarighet är svår att finna.

ÅRETS HUS:
Vinnare: Världskulturmuseet, Göteborg
Motivering: En välkomnande generös interiör imponerar, men framför allt är det en konstruktiv och kreativ samverkan mellan alla inblandade aktörer, inte minst hyresgästen, som inspirerar.

ÅRETS BOSTAD:
Vinnare: Östra Trollåsen, Göteborg
Motivering: De speciella mark- och miljöförutsättningarna har tagits tillvara och vidareutvecklats, med behaglig infogning av varje huskropp. Samarbetet med köparna har varit gott och uppenbarligen bidragit till skärpan och kvaliteten i detaljerna.
Priset Årets Byggen delas ut i regi av tidningen Byggindustrin och består av en specialdesignad staty samt diplom. Prisutdelare är jurymedlemmen Karl-Erik Synnermar.
XXX

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.