tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Volvobygge stoppat – Oscar Properties tillbakavisar uppgifter om obetalda skulder

Publicerad: 15 december 2022, 13:16

Oscar Engelberts Oscar Properties har inte betalat skulder till byggbolaget som bygger en ny Volvofabrik på uppdrag av fastighetsägaren. På onsdagen gick de anställda hem.

Foto: Oscar Properties / Mattias de Frumerie

Bygget av Volvos nya fabrik i Flen stoppas. Den nya fastighetsägaren Oscar Properties är enligt uppgifter skyldig byggbolaget miljonbelopp – men vd:n Oscar Engelbert hävdar att bolaget inte har några obetalda skulder till entreprenören.

Ämnen i artikeln:

SvepetOscar Propertiesbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationfastighetsförvärv

ND

Nyhetsbyrån Direkt


Byggbolaget som har uppdraget att bygga Volvofabriken skickade i onsdags hem alla sina anställda och stängde bygget. Bakgrunden är att byggföretaget under lång tid inte har fått betalt av fastighetsägaren, tillika Volvos hyresvärd, Oscar Properties.

Läs även: JM:s okända förflutna – så gick det till när de blev en ledande bostadsutvecklare

Byggarbetet kommer inte upptas innan den uteblivna fordran är utbetalad, enligt Eskilstuna Kuriren.

Missa inte senaste nytt!

Nyheter och fördjupning med Byggindustrins nyhetsbrev.

✓ Affärer ✓ Hållbarhet ✓ Teknik ✓ Konjunktur ✓ På nytt jobb

Här prenumererar du!

I mars nästa år får Volvo leveranser av maskiner och planen är att den nya fabriken i stort sett ska vara klar för inflyttning.

Vänder sig mot artikel

Oscar Properties vd Oscar Engelbert vänder sig mot den artikel i Eskilstuna Kuriren som beskriver hur bygget av en Volvofabrik står stilla på grund av att Oscar Properties inte betalt sina skulder.

Enligt Eskilstuna Kuriren har Oscar Properties skulder till Kynningsruds bygg som för bolagets räkning håller på att uppföra Volvos nya fabrik i Flen. De obetalda skulderna, som uppges vara på i storleksordningen 30-40 miljoner kronor, har lett till att bygget stoppats.

– Vi har hållit vår del av avtalen. Vi anser inte att Kynningsruds bygg har några fordringar på oss över huvud taget i dagsläget, entreprenören har fakturerat mer än vad de haft rätt till enligt avtal", säger Oscar Engelbert till Nyhetsbyrån Direkt.

Den delen av artikeln som säger att bygget av fabriken just nu står stilla stämmer dock.

Så vad är ni inte överens om?

– Jag vill egentligen inte prata i media om min relation med min hyresgäst och en byggare. De ingångna avtal som Oscar Properties gått in i har vi honorerat och levererat i enlighet med vad vi ska. Beskrivningen i Eskilstuna Kuriren stämmer inte överens med så som avtalen ser ut mellan parterna, säger Oscar Engelbert och tillägger:

– Det finns en diskussion i avtalsstrukturen som vi håller på och arbetar oss igenom med leverantören (byggbolaget) och det måste man ju lösa. Därefter ser vi att om alla parter honorerar det man ska göra i avtalen så kommer bygget att fortsätta inom kort.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev