torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Wästbygg i miljardaffär med H2 Green Steel

Publicerad: 3 maj 2023, 08:54

Benn Karlberg, vd på Wästbygg-ägda Logistic Contractor AB. Till höger visionsbild över H2 Green Steels framtida stålverk i Boden.

Wästbygg Gruppen har tecknat avtal med H2 Green Steel om byggnation av delar av stålbolagets produktionsanläggning i Boden. Avtalet är värt 1,7 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetWästbyggbyggkontraktbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det skriver Wästbygg Gruppen i ett pressmeddelande.

Det är bolagets koncernbolag Logistic Contractor som fått uppdraget att bygga delar av H2 Green Steels omtalade satsning på ett koldioxidneutralt stålverk i Boden. Byggstart är planerad till hösten 2023.

Kontraktet omfattar en 150 000 kvadratmeter stor byggnad och ordervärdet uppgår till 1,7 miljarder kronor. Wästbygg Gruppen uppger att affären är villkorad att stålbolaget får finansiering för projektet.

Läs också: Byggboomen i norr består – men orosmolnen hopar sig: ”Den frågan behöver lösas här och nu”

– Vi är oerhört stolta över att H2 Green Steel valt oss som samarbetspartner i sin stora satsning på att vara en del av den gröna omställningen i Sverige. För oss är uppdraget ett tydligt kvitto på den kapacitet vi har som byggare av stora industrianläggningar när vi nu, efter Northvolts batterifabrik i Skellefteå, får teckna avtal om ytterligare ett prestigeprojekt, kommenterar Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev