onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Wästbygg köper Rekab: ”Det händer mycket i Norrland just nu”

Publicerad: 26 september 2021, 19:07

Rekab Entreprenad blir en del av Wästbygg Gruppen Foto: Rekab

Wästbygg köper samtliga aktier i Rekab Entreprenad AB av ägarbolaget Trekcyd AB. Rekab, med 175 anställda, är ett av de ledande byggföretagen i norra Sverige med lokalkontor i Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå.

Ämnen i artikeln:

NorrbottenVästerbottenWästbyggbyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Rekab samhällsfastigheter som skolor och sjukhus samt bostäder och kommersiella byggnader. Dessutom bedriver bolaget projektutvecklingsverksamhet och har genomfört flera egenutvecklade bostadsprojekt. Under de senaste tre åren har man haft en genomsnittlig årlig omsättning på närmare en miljard kronor.

LISTA: De 10 största byggprojekten som planeras i Västerbotten

– Det händer mycket i Norrland just nu. Vi ser att många större industriaktörer etablerar sig där, vilket medför goda affärsmöjligheter. Genom uppköpet kan vi nu möta efterfrågan från både nya och befintliga kunder inom samtliga våra affärsområden. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande inom entreprenad och projektutveckling i Norrland. Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att vara representerade på de mest expansiva marknaderna i Sverige, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen, i ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner kronor på skuldfri basis, där 147,2 miljoner betalas kontant och 82,8 miljoner genom återköp och överlåtelse av egna aktier. 

Rekab Entreprenads vd, Anton Johansson, kommer att ta plats i Wästbygg Gruppens koncernledning i samband med att affären slutförs.

– Vi ser fram emot ett fortsätta växa i Norrland tillsammans med Wästbygg. Att ha ett börsnoterat bolag som ägare känns tryggt. Min känsla är att vi delar samma grundläggande värderingar och att vi kommer att kunna dra nytta av varandras styrkor på ett bra sätt, säger Anton Johansson, vd på Rekab Entreprenad.

Rekab Entreprenad kommer att behålla sitt bolagsnamn och drivas som ett systerbolag inom Wästbygg Gruppen jämte Wästbygg AB och det nischade bolaget, Logistic Contractor AB.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev