Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Wästbygg siktar på börsnotering: ”Stort fokus kommer att läggas på samhällsfastigheter”

Publicerad: 21 september 2020, 13:03

Wästbygg siktar på en notering på Stockholmsbörsen under det fjärde kvartalet i år. Samtidigt meddelas att fokus framöver kommer ligga på det heta segmentet samhällsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

Wästbygg

”Nasdaq Stockholm har bedömt att Wästbygg uppfyller gällande noteringskrav. Nasdaq Stockholm kommer att godkänna en ansökan om upptagande till handel under förutsättning att vissa villkor uppfylls”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Erbjudandet förväntas omfatta såväl nyemitterade B-aktier som befintliga B-aktier, vilka kommer säljas av Wästbyggs vd och delägare Jörgen Andersson.

– Genom noteringen och det tillskott av kapital som den medför stärker vi nu verksamheten ytterligare, primärt genom att satsa ännu mer på projektutveckling. Stort fokus kommer att läggas på samhällsfastigheter och på att bygga upp en förvaltningsportfölj i vårt nystartade fastighetsbolag Inwita, säger Jörgen Andersson, som varit på bolaget sedan 2003, i en presskommentar. 

Läs även: Så ska Peabs nya fastighetsbolag heta

Inwita, som är inriktat på att äga och förvalta samhällsfastigheter som utvecklas inom bolaget, registrerades i början av 2020.

Bolagets huvudägare M2 Holding, som kontrolleras av fastighetsprofilen Rutger Arnhult, kommer inte att sälja några aktier. Jörgen Andersson, via Fino Förvaltning AB, kommer att avyttra en del av sitt aktieinnehav, men avser att behålla huvuddelen av sitt befintliga aktieinnehav även efter börsnoteringen.

Vill växa intäkter 10 procent per år

Wästbygg – grundat i Borås 1981 – beskriver sig själva som ”ett väletablerat entreprenad- och projektutvecklingsbolag med tydlig närvaro på de mest expansiva marknaderna i Sverige”.

Läs även: Han är Wästbyggs nya arbetschef i Stockholm

Bolagets intäkter uppgick till cirka 4 miljarder kronor på rullande tolv månader per den sista juni, i år. Det kan jämföras med 2,8 miljarder kronor under helåret 2017.

Bolaget siktar på att växa intäkterna med 10 procent per år – med beaktande av god lönsamhet.

Oskar von Bahr

 

 

Ämnen i artikeln:

Wästbygg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.