tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Wästbygg vinstvarnar – preliminär förlust på 262 miljoner kronor i andra kvartalet

Publicerad: 9 augusti 2023, 09:51

Jonas Jönehall, vd Wästbygg Gruppen.

Foto: Pressfoto

Wästbygg meddelar att resultatet för det andra kvartalet 2023 påverkas negativt av tidigare kommunicerade omstruktureringskostnader och nedskrivningar i projekt och av koncernens tillgångar. Totalt förväntas rörelseresultat för kvartalet att landa på -262 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetWästbyggdelårsrapportaktiemarknadbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnation

Nyhetsbyrån Direkt


Under första halvåret 2023 genomförde Wästbygg Gruppen en betydande omstrukturering och genomlysning av pågående projekt och verksamhet vilket medfört att ytterligare nedskrivningar krävts.

Vidare belastas resultatet av ytterligare reserveringar i ett logistikprojekt på den danska marknaden.

Effekterna av ovan summerar till -299 miljoner kronor. Koncernens rörelseresultat för kvartalet förväntas därför uppgå till -262 miljoner kronor.

På grund i det förväntade resultatet för kvartalet bedömer Wästbygg att bolaget inte längre kommer att uppfylla det finansiella nyckeltalet "ränteteckningsgrad" gentemot ett fåtal långivare av kortfristiga lån med förfall innan årsskiftet 2023 samt enligt villkoren i bolagets seniora icke-säkerställda gröna obligationer.

"Det är Wästbygg Gruppens intention att inleda ett skriftligt förfarande för att inhämta obligationsinnehavarnas samtycke till avsteg från detta finansiella nyckeltal", skriver bolaget.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev