Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Wesc gör nytt förvärv – köper järnvägsentreprenör för kvarts miljard

Publicerad: 8 april 2021, 19:10

Conny Ryk, entreprenören bakom bland annat Sortera-koncernen, är initiativtagare till att modeföretaget Wesc byter namn och fokus till byggkoncernen Vestum. Nu gör bolaget ett nytt förvärv i branschen.

Foto: Wikipedia / Vestum

Modeföretaget Wesc – som just nu håller på att stöpas om till en koncern i byggbranschen under namnet Vestum – har gjort ett nytt förvärv. Denna gång är det Rosenqvist Entreprenad som köps för 245,6 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

infrastruktur

Det var i slutet på mars som det blev känt att det svenska modebolaget Wesc förvärvade tre bolag inom byggindustrin för att starta en ny koncern i branschen under nytt namn, Vestum.

LÄS MER: Entreprenören stöper om modeföretag till byggkoncern: ”Ska bli ett gediget bygge” 

Nu har ytterligare ett bolag förvärvats – Rosenqvist Entreprenad

Rosenqvist Entreprenad har sedan 1985 utfört arbeten och entreprenadprojekt i järnvägsmiljö och på senare tid även inom kollektivtrafik. Företagets huvudsakliga områden är mark-, anläggnings- och montagearbeten i järnvägsmiljö. Rosenqvist Entreprenad arbetar även med andra typer av närliggande projekt kopplade till järnvägsmiljön.

Under 2020 omsatte Rosenqvist Entreprenad 376 miljoner kronor och bolaget har i dag totalt 63 anställda.

– Med värdefull hjälp från Conny Ryk med team fortsätter Bolaget att leverera på strategin att skapa en ledande förvärvsdriven koncern som förvärvar och utvecklar specialistbolag med exponering mot bygg och anläggning, ROT-sektorn och infrastrukturentreprenader, säger Per Åhlgren, styrelseordförande i Wesc, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Infobric gör nytt bolagsförvärv: ”Kommer att stärka oss rejält i regionen”

Rosenqvists Entreprenads grundare Anders Rosenqvist föreslås som ny styrelseledamot i Vestum.

– Med Anders som ny föreslagen styrelseledamot i Bolaget breddar vi kompetensen ytterligare samtidigt som vi stärker koncernen med ett specialistbolag inom infrastruktur. Detta förvärv är av betydande storlek och skapar ett stabilt fundament för fortsatt expansion inom mark och anläggning mot infrastruktur, säger Per Åhlgren.

Anders Rosenqvist kommenterar: 

– För oss är det viktigt med en långsiktig partner som har just entreprenörskap som en av sina ledstjärnor. Nytänkande, ansvarstagande och långsiktiga kundrelationer ligger i vårt DNA och vi ser stor nytta av att på lite sikt kunna samverka i koncernen med andra förvärvade specialistbolag inom Vestum. Det tror vi kan leda till ytterligare affärer för alla inblandade. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Vestum, säger Anders Rosenqvist, grundare och styrelseordförande för Rosenqvist Entreprenad.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

infrastruktur

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.