onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

WSP blir topp-5 i världen

Publicerad: 4 september 2014, 10:26

Konsultbolaget WSP Global köper det amerikanska bolaget Parsons Brinckerhoff med cirka 14 000 medarbetare. Företaget ingår i dag i koncernen Balfour Beatty som är noterade på New York-börsen. Med förvärvet blir WSP en av de fem största teknikkonsulter i världen med 31 000 medarbetare.

Ämnen i artikeln:

uppköpWSPbyggkontrakt

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


Med förvärvet av Parsons Brinckerhoff stärker WSP sin position i länder där WSP redan är väl etablerade, som bland annat Storbritannien. Företaget flyttar också fram sina positioner på marknaderna i USA och Australien. Köpet av Parsons Brinkerhoff förstärker främst koncernen inom infrastruktur, energi och gruvor.

Magnus Meyer, vd för WSP Sverige och Nordenansvarig, välkomnar förvärvet.

– Det ingår i WSP:s globala strategi att vi ska växa kraftigt, och det är även en central del i vår svenska strategi. Nu blir vi en av de fem största aktörerna i branschen globalt, vilket givetvis stärker oss i Sverige. Vår svenska verksamhet påverkas inte direkt av affären då Parsons Brinckerhoff inte har någon verksamhet i Sverige. Men det ökar våra möjligheter att ta in ytterligare global kompetens i våra uppdrag och vi kan bidra med svenskt kunnande och expertis i andra länder, säger Magnus Meyer.

Han ser att järnväg, industri, byggprojektering, trafik, gruvor, energi och hållbarhet är områden där en ökad global samverkan kan bli intressant.

– Ur ett nordiskt perspektiv får vi nu en etablering i Danmark att addera till våra positioner i Finland och Norge, säger Magnus Meyer.

Parsons Brinckerhoff är ett bolag med 125 års erfarenhet framförallt inom infrastruktur. Företaget har totalt 160 kontor i USA, Kanada, Afrika, Asien, Australien och Nya Zeeland. I Europa finns Parsons Brinckerhoff med 14 kontor i Storbritannien och fem i Tyskland samt i Schweiz och Danmark.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev