Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

WSP i Sundsvall expanderar trots lågkonjunkturen

Publicerad: 30 mars 2009, 12:30

Konsultföretaget WSP har skrivit ett avtal med Granen Arkitektur & Konstruktion som innebär att de tar över verksamheten i ”Granen” från och med den 1 april. Med förvärvet förstärker WSP i Sundsvall sin kompetens när det gäller byggprojektering för industri- och husbyggnad.


Som ett led i arbetet att bli Sundsvalls ledande konsultföretag för byggprojektering har WSP förvärvat verksamheten i Granen Arkitektur och Konstruktion. Granen är ett företag med fokus på arkitektur och byggprojektering, och har bland annat arbetat med projekt för Metso Paper och Sundsvalls hamn. Företaget har i dagsläget tre anställda och WSP tar nu över såväl personal, pågående projekt, arkiv och inventarier som kvarvarande garantiåtaganden för löpande och avslutade projekt.

– Med förvärvet så förstärker vi vår verksamhet för byggprojektering i Sundsvall, säger Anders Enquist, avdelningschef på WSP. Vi är redan idag ett av de största företagen på detta område men nu tror jag vi vågar kalla oss det största.

Vid övertagandet kommer Mikael Andersson hos Granen att tillträda som chef för byggprojekteringsenheten i Sundsvall. Mikael har lång erfarenhet som konstruktör/projektör och har tidigare bland annat arbetat för J & W som senare blev WSP. WSP har tidigare drivit projekt ute i Birsta-området, de har genomfört projektering av Korsta energiverk och är nu involverade i ett större projekt i Aitik-gruvan utanför Gällivare.

– Det är min fasta övertygelse att våra kollegor från ”Granen” kommer att passa in perfekt i Sundsvallsgänget. De kan bidra med tekniskt kunnande, värdefulla erfarenheter och en stor mängd kundkontakter vilket givetvis kommer att bli viktigt framöver säger Anders Enquist. Det känns också positivt att vi i rådande konjunkturläge kan göra ett sådant förvärv.

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.