Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Ytterligare ett byggföretag på väg mot börsen

Publicerad: 21 september 2020, 14:37

Fasadgruppens vd Pål Warolin uppger till Dagens industri att en börsnotering skulle passa bra.

Foto: Fasadgruppen

Fasadgruppen planerar för en notering på Stockholmsbörsen före årets slut, rapporterar Dagens industri. Fasadgruppen är ett av Byggföretagens medlemsföretag och har en omsättning på 1,5 miljarder.


Ämnen i artikeln:

stockholmsbörsenFasadgruppen

– Om ägarna bestämmer sig för det skulle det passa oss väldigt bra, säger Fasadgruppens vd Pål Warolin till Dagens industri angående ryktena om en kommande börsnotering.

Läs även: Nytt förvärv i fasadbranschen

Sedan Fasadgruppen bildades genom en hopslagning av två bolag 2016 har de satsat stort på förvärv. I dag består Fasadgruppen av ett 20-tal lokalt förankrade företag, varav ett finns i Danmark och resten i Sverige. Målet är att fortsätta växa genom förvärv, både inom Sverige och i övriga Norden. Verksamhetens fokus är fasader, tak och balkonger. En stor andel av uppdragen, cirka 70 procent, är renoveringar.

Enligt Dagens industris beräkningar kan värderingen av Fasadgruppen landa på cirka 3 miljarder kronor.

Läs mer: Wästbygg siktar på börsnotering.

Även Wästbygg siktar på en börsnotering under fjärde kvartalet 2020. Senast ett byggföretag noterades på Stockholmsbörsen var Besqab 2014.

 

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News