onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Zengun bygger 113 hyresrätter i Sundbyberg

Publicerad: 23 maj 2023, 05:06

Zengun ska bygga 113 hyresrätter i Ursvik i Sundbyberg. Förvaltaren är beställare.

Zengun får uppdraget att bygga 113 lägenheter i Ursvik i Sundbyberg. 36 av dem är vikta för 65-plussare.

Ämnen i artikeln:

SvepetZengunhyreslägenheterbyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationSundbybergStockholms län

R


Zengun har tecknat ett samverkansavtal med Sundbybergs stads fastighetsbolag Förvaltaren för Kvarteret Kvarnstugan i Ursvik. Projektet inkluderar 113 lägenheter, varav 36 stycken är vikta för 65-plussare. På de nedersta våningsplanen planeras också för restaurang, café och kulturverksamhet med bibliotek, musik och dans.

– Vi är glada att få bidra till utvecklingen i Ursvik och skapa fler attraktiva bostäder här. Projektet har höga hållbarhetsambitioner, och vi utgår ifrån en trästomme, vilket har många fördelar. Förvaltarens vision för Kvarteret Kvarnstugan ligger i linje med vårt klimatarbete där vi hela tiden jobbar hårt för att minska klimatavtrycket, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.

Läs även: Klart: Zengun ska bygga om Söderhallarna

Kvarteret Kvarnstugan innehåller hyresbostäder, butiker, restauranger och samhällsservice, och projektet är uppdelat i två faser, projekteringsfas och produktionsfas. Zengun och Förvaltaren startar projekteringen omgående och byggstart sker under 2023.

– Det är glädjande att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av Sundbyberg. Genom att vi säkrat en samarbetspartner i Zengun kan vi fortsatta arbetet med att planera för vad som ska bli ovan mark och utgöra ett nytt centralt landmärke för västra Ursvik, säger James Dahnér, projektchef på Förvaltaren.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev