lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärer i byggsektorn

Zengun tecknar sitt största kontrakt någonsin: ”Otroligt stolta”

Publicerad: 19 november 2021, 14:10

Zengun får uppdraget att bygga kontorhuset Haga Norra kvarter 1 åt Fabege. Foto: Fabege

Zengun får uppdraget av Fabege att bygga ett nytt kontorshus i stadsutvecklingsområdet Haga Norra i Stockholm. Ordervolymen uppgår till cirka en miljard kronor.

Ämnen i artikeln:

ZengunFabegebyggkontrakt

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Haga Norra kvarter 1 blir ett kontorshus med underliggande garage på totalt cirka 42 000 kvadratmeter. Kontraktet, på cirka en miljard kronor, är Zenguns största enskilda kontrakt hittills, enligt bolaget.

LÄS ÄVEN: Skanska tecknar miljardavtal inom tunnelbanan – nio entreprenörer var intresserade

Projektet är nästa fastighet i Fabeges utveckling av Haga Norra där Zengun tidigare färdigställt ett modernt showroom och kontor för hyresgästen Bilia med ovanliggande bostäder som pågår i dag.

– Vi är otroligt stolta över att få förtroendet av Fabege att i samverkan få fortsätta utvecklingen av Haga Norra. Fastigheten ska certifieras enligt BREEAM Excellent vilket går i linje med Zenguns hållbarhetsvision att utveckla och producera miljöcertifierade fastigheter. Fabege är en samarbetspartner som likt oss sätter kunden i fokus och våra värderingar speglar varandras, säger Emma Grass, projektchef på Zengun, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Veidekkes Jimmy Bengtsson tipsar: ”Så ökar du lönsamheten”

Bygger etablering för återbruk

I avtalet ingår även att bygga en projektetablering, det så kallade Hållbarhetshuset, där stora delar är återbrukade från den tidigare Biliafastigheten som Zengun rivit under året. HDF:er, fasadpartier, fönster, aggregat och diverse inredning är exempel på återbruk som gjorts löpande under rivningsprocessen.

- Haga Norra är en stor satsning för oss och vi har valt Zengun som entreprenör då vi delar värderingar, projektmål och fokus på kund. I samverkan med Zengun kommer vi att gå från vision till verklighet i vårt fortsatta arbete med att utveckla Haga Norra till en småskalig stadsdel med karaktär och patina, säger Klas Holmgren, chef produkt och förädling på Fabege.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev