lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitektfirman bakom JM:s nya huvudkontor – så tänker de

Publicerad: 9 februari 2023, 13:58

JM:s nya huvudkontor kommer att ligga i Kvarter 1 i Haga Norra, Solna.

Foto: JM

Arkitektbyrån BAU kommer att rita JM:s nya huvudkontor i Haga Norra. Och det står klart redan nu att det blir ett kontor i takt med tiden där återbruk och flexibla lösningar står i centrum.

Ämnen i artikeln:

SvepetJMFabegearkitekteraktivitetsbaserade kontorkontorSolnaStockholms län

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Under tredje kvartalet 2024 flyttar JM in i sitt 6 526 kvadratmeter stora nya huvudkontor i Kvarter 1 i Haga Norra nära gränsen mellan Solna och Stockholm.

Arkitektbyrån BAU kommer för fastighetsägaren Fabeges räkning att rita både stadsdelen, huset och även JM:s kontorslokaler och bobutik. I ett pressmeddelande beskriver företaget hur de tänker kring det som ska bli bostadsutvecklarens hjärta.

Läs också: JM:s okända förflutna – så gick det till när de blev en ledande bostadsutvecklare

BAU vill skapa en samlingsplats för JM med en variation av sociala mötesplatser och kontaktytor där hållbarhet och återbruk är en viktig ingrediens. Parterna vill vara ambitiösa när det kommer till återanvändning och kommer att arbeta nära varandra för att hitta innovativa sätt att återbruka och återuppfinna det som redan finns.

Vidare ska JM:s nya huvudkontor värna och stärka JM:s affär, kultur och historia. Det ska finnas ytor för samarbete, umgänge och för fokus som är anpassade efter hybrida och flexibla arbetssätt.

– Det är ett roligt och ärofyllt uppdrag att rita JMs nya mötes- och samlingsplats, att förvalta den grund som är lagd i arkitekturen och förädla den hela vägen ned i detaljer som möbler, material och tyger, säger Kristin Gausdal, ansvarig arkitekt och en av BAUs delägare, i en kommentar.

Läs också: Så har det gått för byggtalangerna – nya karriärsteg och spännande projekt

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev