Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitektföretaget Tengbom byter till BIM

Publicerad: 26 augusti 2008, 08:29

Tengbom tar ett strategiskt beslut om att arbeta med BIM, byggnadsinformationsmodellering. Syftet är att minska risken för fel och skapa tydligare underlag för beslut.


Arkitektföretaget vill effektivisera och utveckla användandet av den programvara bolaget använder till projektering, idag främst BIM-verktyg från Autodesk. Arkitektfirman vill även snabbt kunna ta in ny programvara i sin arbetsprocess.

– Vi ville gå ifrån att enbart ha en CAD-leverantör som säljer licenser. Vi ville ha en strategisk partner som är proaktiv och hjälper oss att ligga i framkant och ha en långsiktig plan gällande såväl CAD- som BIM-strategier, säger Marcus Bengtsson, CAD-samordnare på Tengbom.

Bolaget har därför tecknat ett samarbetsavtal med it-leverantören Cad-Q. Avtalet omfattar bland annat inköp av mjukvara, licenshantering, utbildning, support och konsulttjänster.

Tengbom har funnits i drygt 100 år och har idag ungefär 180 medarbetare i Helsingborg, Göteborg, Malmö, Kalmar, Umeå och Stockholm.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.