Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitektkontoret Semrén & Månsson fyller 40 år

Publicerad: 19 november 2009, 14:39

Semrén & Månsson har firat sitt 40-årsjubileum på det egna kontoret i Gamla stan i Stockholm. Dessutom söker företaget fyra nya arkitekter för att kunna möta det ökande antalet uppdrag, såväl i Sverige som utomlands.


- Det är framför allt våra internationella satsningar i Ryssland och Irak som nu börjar ge resultat. Jag räknar med att vi behöver anställa ett tiotal nya medarbetare under det närmaste halvåret. Dessutom måste vi samarbeta med andra arkitektkontor för att kunna hantera de stora projekt som ligger framför oss i dessa länder, säger Magnus Månsson, vd Semrén & Månsson.Semrén & Månsson har, tillsammans med det internationella handelsbolaget ETC, fått i uppdrag att rita två sjukhus och tre arenor i Bagdad i Irak samt två kompletta arenastäder i As Samawah, 28 mil sydost om Bagdad. De båda sjukhusen är regionsjukhus med plats för cirka 400 patienter i varje. - Vi har sedan i början av 90-talet arbetat med ett flertal olika internationella projekt, framförallt i Östtyskland och i Ryssland. Det är det långsiktiga arbetet som nu börjar ge konkreta resultat. Förutom projekten i Irak arbetar vi även med ett par större projekt i Sankt Petersburg. Om allt går i lås räknar jag med att vi inom något år har öppnat ett eget kontor i Ryssland för att på ett bättre sätt möta efterfrågan och hantera den tillväxtpotential som finns där, säger Magnus Månsson. Semrén & Månsson etablerade sin verksamhet i Stockholm för tre år sedan. Kontoret har därefter haft uppdrag i bland annat Uppsala, Solna, Sundbyberg, Sigtuna, Västerås och Norrköping. Magnus Månsson ser gärna att byrån fortsätter växa också i Stockholmsområdet.- Jag ser gärna att vi jobbar mer inne i Stockholm och att vi inom några år gärna blir mellan 15 och 20 medarbetare som arbetar här. Expansionen i Stockholm är ett led i vår strategi att växa som arkitektbyrå, såväl i Sverige som utomlands. Förutom ett nytt kontor i Sankt Petersburg planerar vi även för en etablering i Malmö.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.