Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Arkitektur

Arkitektritade pepparkakshus inspirerar

Publicerad: 26 November 2008, 08:49

Inför julen 2008 har Box Experience bjudit in en kvalitativ kvartett av arkitekter med uppdraget att skapa annorlunda pepparkakshus som man själv kan uppmuntras att bygga hemma.


- Det ska vara ett kul och annorlunda inslag i julförberedelserna hemma är det tänkt, men är självklart också den perfekta presenten att ta med på glöggfesterna i december, säger Thomas Eriksson, vd Box Experience.

De fyra pepparkakshusen, Left Over House, Villa P, Villa Brun och Äta äta kaka, har designats av landskapsarkitekt Johan Paju, som vunnit ett flertal priser hemma och utomlands. Hans bidrag, Left Over House, är ett vackert och annorlunda pepparkakshus gjort av spillet vid pepparkaksbaket.

Rosenbergs arkitekter, Villa P, den röda tråden i deras pepparkakshus är kärleken till betong. I deras pepparkakshus låg utmaningen i att denna gång göra betong av socker. Wingårdhs arkitekter med Villa Brun har gjort ett avancerat hus med sadeltak och överdimensionerad skorsten. Slutligen har Marge Arkitekter skapat ett pepparkakshus av en smart kombination av hus, kaka och adventskalender som dag för dag ändrar skepnad.

Fakta

Box Experience är ett upplevelseföretag som grundades 2003 marknaden. Företaget säljer upplevelser på nätet och i butik .

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.