Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitekttävling för Handelshögskolan i Göteborg

Publicerad: 27 maj 2014, 08:34

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ska byggas ut. Foto: Akademiska Hus

Foto: Akademiska Hus

Akademiska Hus bjuder in till arkitekttävling om utformning av en ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Tävlingen arrangeras i samråd med Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter.


Ämnen i artikeln:

arkitekter

Som en del av utbyggnaden av Handelshögskolan finns också en möjlighet att integrera en av Västlänkens stationsuppgångar i byggnaden.

– Samtidigt som Handelshögskolans behov av större lokaler tillgodoses ger detta staden en möjlighet att slippa bygga en stationsuppgång mitt i Vasagatan. Detta stämmer väl överens med ansträngningarna att värna om natur- och kulturmiljön. Att ha en stationsuppgång i ett kvarter gör dessutom att det blir mera stad och det ger ett stort symbolvärde, säger Björn Siesjö, stadsarkitekt.

Tävlingen inleds den 15 oktober i år och kommer att pågå fram till den 30 januari 2015. Tävlingsbidragen kommer att bedömas av en jury med representanter från Akademiska Hus, Göteborgs universitet, Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter. Ett jurybeslut om vinnaren tas i slutet av mars 2015.

Elin Bennewitz

Reporter

elin@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

arkitekter

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.