Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Arkitekturmuseet får nytt uppdrag

Publicerad: 19 mars 2008, 15:05

Arkitekturmuseet i Stockholm ska ägna sig mer åt form och design. Svensk Form flyttar till museets lokaler på Skeppsholmen.


”Centrum för arkitektur, form, design och gestaltningen av den gemensamma miljön”. Så lyder det långa arbetsnamnet på den nya verksamheten. Det är Rådet för arkitektur, form och design som föreslår namnet och den nya organisationen som innebär att arkitekturmuseet får helt nya uppgifter.

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har mottagit utredningen som föreslår att Svensk Form flyttas över till arkitekturmuseet som blir en mötesplats även för form och design. Förändringen föreslås redan från årsskiftet 2009.

Utredningen föreslår också att det bildas en federation som ska arbeta med samma ämnesområden över hela landet. Idag är uppdragen splittrade på många olika aktörer som har begränsade resurser. För att skapa synergieffekter föreslås att Statens konstråd, Nationalmuseum, Svensk Form, Stiftelsen för svensk industridesign, Boverket och Röhsska museet ingår i federationen.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.