Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Berg Arkitektkontor går samman med danska CF Möller

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Berg Arkitektkontor stärker sin position genom samgåendet med en av nordens äldsta välrenommerade arkitektkontor Arkitektfirmaet CF Möller. Härigenom hoppas man bland annat att kunna stärka kompetensen inom sjukvårds- och bostadssektorn samt alla de resurser som krävs i internationella sammanhang.


Berg Arkitektkontor stärker sin position genom samgåendet med en av nordens äldsta välrenommerade arkitektkontor Arkitektfirmaet CF Möller. Härigenom hoppas man bland annat att kunna stärka kompetensen inom sjukvårds- och bostadssektorn samt alla de resurser som krävs i internationella sammanhang.
- Förra året inledde vi ett samarbete på sjukvårdssidan med Arkitektfirmaet CF Möller. Samarbetet var mycket positivt med gemensam syn både avseende medarbetare, arkitektur och arbetssätt. Då CF Möller kontaktade oss i början av året och föreslog ett fördjupat samarbete såg vi det som en riktigt bra möjlighet för vår utveckling. Genom att representera CF Möller i Sverige kommer vi att kunna åta oss uppdrag inom för oss nya områden, säger Svante Berg, aktiv på kontoret sedan 1975 och vd även i fortsättningen.
- Förvärvet innebär att vi mer målinriktat och strategiskt vill kunna omfatta alla arkitektområden, från program till färdigt byggande på den svenska marknaden, säger arkitekt Klavs Hyttel, partner i Arkitektfirmaet CF Möller.
- Vi har först och främst en skandinaviskt förankrad arkitekturverksamhet med en internationell profil. Därför är det naturligt att också ha ett aktivt kontor i Stockholm på samma sätt som vi idag har i Oslo. Med två nyligen vunna tävlingar i Sverige är tidpunkten rätt.
Arkitektfirmaet CF Möller har redan två stora projekt på gång i Sverige. I augusti 2006 vann kontoret tävlingen om Malmö Tower i Malmös nya stadsdel Hyllie. I februari samma år vann kontoret uppdraget om en ny akut- och infektionsklinik till Malmö Universitetssjukhus MAS. I Norge har kontoret en stor avdelning med 70 medarbetare.

Fakta
Berg Arkitektkontor med kontor på Slussen i Stockholm och med ett tjugutal medarbetare är sedan 50 år verksamt med uppdrag inom offentlig sektor och med projekt för industri-, evenemangs- och arenaverksamhet. Kontorets referenser omfattar bl a Stockholm Globe Arena, Försvarshögskolan/utrikespolitiska institutet på KTH, tre terminaler på Arlanda, ny fotbollstadion i Malmö (under uppförande). Bland övriga pågående uppdrag märks Citybanan i Stockholm och  undervisningslokaler i Hagfors.
Arkitektfirmaet CF Möller är ett av Skandinaviens äldsta arkitektkontor grundat 1931. Kontoret har ett brett register av arkitektuppdrag och sysselsätter 300 medarbetare. Huvudkontoret är i Århus, kontor finns också i Köpenhamn, Vejle, Aalborg, Oslo och London. Kontoret driver även projekt i Sverige, Grönland, Island, Tyskland, Italien och Indien. CF Möller är kända för bl a Aarhus Universitet, shoppingcentret Field´s i Köpenhamn, Nye Ahus Universitetssygehus i Oslo och utbyggnaden av det naturhistoriska museet i London, Darwin Centre Phase Two.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.