söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Chalmers byggare och arkitekter får nytt hem

Publicerad: 27 januari 2016, 11:37

De nya lokalerna ska utformas för att underlätta möten mellan forskare, studenter och näringsliv.

I dag togs första spadtaget som ska ge Chalmers Samhällsbyggnad, där institutionerna Arkitektur samt Bygg och Miljö ingår, nya lokaler.

Ämnen i artikeln:

ChalmersarkitekterSamhällsbyggnadsamhällsfastigheter


Byggstarten för Chalmers Campus Johanneberg inleddes i dag. Totalt investerar Akademiska Hus, på uppdrag av Chalmersfastigheter, ungefär 360 miljoner kronor i projektet. Nya lokaler ska utformas för att underlätta möten mellan forskare, studenter och näringsliv i ett helt kvarter som går hela vägen från nuvarande Arkitekturhuset till Johanneberg Science Park.

Först ut är Chalmers Samhällsbyggnad, där institutionerna för Arkitektur samt Bygg och Miljö ingår. Arkitekturhuset är den byggnad som främst berörs i ombyggnationen. Lokalerna här ska yteffektiviseras och blir gemensamma för både arkitekter och ingenjörer. Kurshuset Väg och Vatten 1 ska också genomgå omfattande ombyggnad och renovering.

Inflyttning i de nya lokalerna för Chalmers Samhällsbyggnad planeras till augusti 2016 och i samband med det byter Väg och Vatten 1 namn till Samhällsbyggnad 2. Inflyttning i etapp två, där A-huset byter namn till Samhällsbyggnad 1, planeras till augusti 2017.

Det är White arkitekter som står bakom ombyggnaden. Målet är att nå Miljöbyggnad Silver, vilket beskrivs som en teknisk utmaning i en gammal byggnad. Entreprenör för projektet är Veidekke som står för en utförandeentreprenad i samverkan.

­– Våra samverkansentreprenader bygger på involvering som handlar om att skapa ett samspel som utnyttjar allas kompetens. På det sättet skapas förutsättningar för lärande och kontinuerlig utveckling samt ökad lönsamhet för alla, säger Stephan Woodbridge regionchef för Veidekke Bygg Väst.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev