Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

David Chipperfield om sin vision för Nobel Center

Publicerad: 25 maj 2016, 07:31

En ny modell över hur det är tänkt att Nobel Center ska se ut visades på Nobelstiftelsen i centrala Stockholm.

Foto: Mattias de Frumerie

På tisdagen visades en nygjord modell över Nobel Center som ska byggas på Blasieholmen i Stockholm. Arkitekten bakom det vinnande förslaget, David Chipperfield, var på plats och berättade om de arkitektoniska idéerna bakom projektet.

Ämnen i artikeln:

Nobel centerarkitekter

MdF

Mattias de Frumerie

mattias@byggindustrin.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Brittiske David Chipperfield, som bland annat har ritat flera välkända museibyggnader tidigare, driver den byrå som gick vinnande ur striden om Nobel Center. Han var på plats på Nobelstiftelsen för att förklara sin vision och sina tankar kring det planerade bygget. Han har velat skapa en byggnad för möten, utställningar och dialog. En annan viktig aspekt har varit att inte bara skapa ett hus för besökare, utan också skapa en mötesplats för stockholmarna. Materialvalen och inte minst placeringen av den stora bankettsalen, där det är tänkt att bland mycket annat Nobelceremonin ska hållas, har alla en avgörande betydelse i Chipperfields vision.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev