Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Finsk design öppnar nya vyer för badrummet

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


Den finske inredningsarkitekten och formgivaren Kaarle Holmberg har skapat ett nytt spännande designkoncept för Ido Badrum. Den nya badrumsserien med sina mjuka rena linjer bildar en enhetlig serie, kallad Ido Seven D.
Idag är badrummet starkt i fokus både för dem som bygger nytt och för alla som planerar att renovera, bygga om och bygga till sitt hem. Därför har man tagit fasta på den nya trenden och formgivit denna nya serie som kan varieras och som också frångår de vanliga standardmåtten. Så t ex har wc-stolarna högre höjd, 420 mm, skålen i tvättställen som kan fås i olika bredder har ett djup på endast 170 mm. Underskåp för förvaring kan monteras under tvättställen.
Enligt Kaarle Holmberg kan möbler och porslin kombineras på olika sätt för att passa dagens högt ställda krav på individualitet och funktion i badrummen. Färger och träslag är tidlösa, från mörk ek till vitmålad.
När det gäller måtten är dimensionerna och förvaringslösningarna lämpade för dagens rymliga badrum. Men Kaarle Holmberg har även designat för det utrymmessnåla alternativet för mindre utrymmen. Och under ytan döljer sig lösningar som förenklar installationen och underlättar användning och rengöring.
I konceptet ingår även ett planeringsprogram på nätet som konsument själv kan använda för att planera sitt badrum i detalj. Här kan man också delta i en designtävling om det bästa badrummet.

MARIANNE SILÉN

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.