Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Fint flyt för White arkitekter

Publicerad: 6 mars 2008, 13:43


Det första halvåret innebar fortsatt framgång för White arkitekter.
- Halvårsbokslutet visar på ett resultat efter finansnetto på 20,5 MSEK, nästan en fördubbling jämfört med motsvarande period förra året (11,1 MSEK). Resultatökningen är hela 84 procent, säger vd Anders Svensson.
- Vi har ett fint flyt. I förra veckan vann vi tävlingen om att utveckla ett av världens främsta sjukhus och nu kan vi glädjas åt ett mycket starkt resultat.
Förra året steg rörelseresultatet från 6,5 till 15,1 miljoner. 2006 har fortsatt i samma positiva riktning med stor efterfrågan på Whites kompetens och tjänster. Halvårsbokslutet visar på en intäktsökning med 15,2 proc jämfört med samma period 2005 och en vinstmarginal på 13 proc (8 proc).
- Allt pekar på att vi går mot ett rekordresultat i år, säger Anders Svensson vidare. Vi är involverade i många intressanta bostadsuppdrag, vi ser ett uppsving inom kontorsbyggande och fortsatt stora uppdrag inom handel.
Vad satsar ni på framöver?
Framförallt satsar vi målmedvetet på att komma ut i den globala konkurrensen och slåss om de stora prestigeprojekten. Segern i den internationella tävlingen om nya Karolinska Universitetssjukhuset bekräftar strategins hållbarhet.
Det var en enhällig jury som utsåg White till vinnare i tuff konkurrens med fyra internationella konstellationer. Whites förslag Forum Karolinska innebär en helhetslösning där avancerad vård integreras med forskning och utbildning på världsnivå.

MARIANNE SILÉN

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.