tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Fojab expanderar till Göteborg – han blir kontorschef

Publicerad: 1 mars 2023, 14:54

Foto: Fojab/Getty Images

Arkitektbyrån Fojab öppnar kontor i Göteborg med Fredrik Kjellgren från Kjellgren Kaminsky som kontorschef. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetFojabarkitekterrekryteringGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sedan tidigare har Fojab kontor i Malmö, Stockholm och Helsingborg. Men nu expanderar arkitektbyrån alltså till Göteborg.

Som kontorschef har bolaget rekryterat Fredrik Kjellberg som grundade och drev hållbarhetsinriktade arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky fram tills han sålde bolaget för två år sedan.

Läs också: Branschexperten ser ny arkitektkris runt hörnet: ”Känns väldigt skakigt”

– Vi har vunnit ett antal tävlingar i Västsverige på senare år och känner att vi behöver ha en starkare lokal närvaro. Göteborg är en spännande marknad där det händer massor, och det finns en medvetenhet om arkitektonisk kvalitet som drivs på från kommunalt håll. Vi tror att vi kan bidra till stadens ambitioner – ännu mer nu med Fredriks hjälp, säger Fojabs vd Daniel Nord i en kommentar.

– Det kan förstås uppfattas som kaxigt att vi expanderar mitt i en lågkonjunktur och vikande byggmarknad, men vi ser en stark utveckling och potential i Göteborg och Västsverige. Vi riggar organisationen nu så att vi är redo när det vänder, avslutar Daniel Nord.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev