Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Från gas till induktion

Publicerad: 16 maj 2008, 11:12

Italienska ILVE har gjort sig kända för sina breda gas-spisar i mängder av olika storlekar och färger. Men nu inför de  också ultramoderna induktionshällar på sina spisar med en bredd upp till 100 cm.


Snabb värmereglering är något som alla som lagar mat vill ha. Hos professionella kockar och avancerade entusiaster har därför ILVEs gas-spisar blivit lite av en ikon.

Med bredder på upp till 1,5 meter och mängder av olika utföranden, hällar och färger har det skapats ett mycket stort modellprogram. Nu blir detta ännu större när man lanserar sina spisar med induktionshäll.

- Både gas och induktion har ju det gemensamt att de ger snabb värmereglering, säger Peter Sjöberg på Italian Brands som säljer ILVE i Sverige.

Induktionshällar har blivit populära under senare år. Värmen skapas genom ett elektromagnetiskt fält som bara värmer själva botten på stekpannan eller kastrullen. Oavsett hur stor ´´platta´´ man har så är det bara den delen som är i kontakt med kärlet som blir varmt.

Italian Brands inför induktionshäll som ett alternativ på spisar från 60 - 100 cm bredd. Med samma valmöjligheter när det gäller färg och utföranden som med företagets kända gasspisar. Från rostfria eller svarta Hi-Techmodeller till nostalgiska varianter i sex olika färger. Med vred i mässing eller krom.

- Induktion är snålt och säkert. Och nu kan man få tillgång till tekniken även om man vill ha en design som skiljer sig från mängden, säger Peter Sjöberg.

De 100 cm breda induktionsspisarna har hela sex kok-zoner. 90 cm varianten har ´´bara´´ fem. Men den ena är å andra sidan en av de största på marknaden med hela 26 cm diameter. Stort nog för de största grytorna. Men ändå energisnål eftersom bara den yta som behövs blir uppvärmd.

Induktionshällarna finns även för inbyggnad (60 och 90 cm) och alla har boosterfunktion på alla zoner och varmhållning (70°).

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.