söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Hyresgäster ska dela mer

Publicerad: 21 juni 2016, 08:53

Sharing is caring heter Link arkitekturs nya koncept. Foto: Link arkitektur

Link arkitektur har tagit fram ett koncept där delningsekonomin når hyresmarknaden. Först ut blir nyproduktionen i Brunnshög utanför Lund.

Ämnen i artikeln:

BrunnshögLink Arkitekturarkitekter


Hyresgästerna ska dela alltifrån el till elbilar och cyklar. De ska erbjudas ett hus som gör det lätt att dela det mesta efter ett koncept som Link arkitektur valt att kalla "Sharing is caring". Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, är först med att testa detta i nyproduktionen av ett femtiotal hyresrätter i Södra Brunnshög. De boende får även större inflytande där de kan påverka klimatavtrycket mer än vanligt.

– En klimatsmart byggnad och ett delat miljöansvar är nyckeln till ett ansvarsfullt boende. Dela är det nya äga, säger Alexandra Adriani, som tillsammans med Marius Lorentzen är ansvarig arkitekt på LINK arkitektur.

Hyresgästerna ska bland annat kunna följa upp och kunna påverka sin lägenhets och hela byggnadens energiförbrukning med hjälp av en digital boendepanel. Projekteringen sker nu och byggstarten planeras bli under 2017. Inflyttning är tänkt till 2019.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev