söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Integra köps av teknik- och arkitektkoncern

Publicerad: 27 november 2018, 12:38

Integra är specialiserade på byggkonstruktion inom byggsektorn och industrin med specialisttjänster inom byggprojektledning, byggnadsfysik, markprojektering och brandskydds-projektering.

Foto: Johanna Åfreds

Teknik- och arkitektkoncernen Projektengagemang har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Integra Engineering, en specialist inom byggkonstruktion.

Ämnen i artikeln:

Projektengagemangarkitekter


Integra är specialiserade på byggkonstruktion inom byggsektorn och industrin med specialisttjänster inom byggprojektledning, byggnadsfysik, markprojektering och brandskydds-projektering. Företaget har omkring 200 medarbetare på tio kontor i Trollhättan, Göteborg, Karlstad, Stockholm, Jönköping, Örebro, Malmö, Linköping, Uddevalla och Visby. År 2017 omsatte Integra närmare 200 miljoner kronor och hade ett EBITDA-resultat om drygt 34 miljoner kronor. Detta skriver köparen Projektengagemang i ett pressmeddelande.

– Förvärvet av Integra är ett stort och viktigt steg för oss på Projektengagemang och tillsammans blir vi en av marknadsledarna inom byggkonstruktion i Sverige. Vi har en stor samsyn på vikten av en stark kultur där samverkan, engagemang och entreprenörsskap är avgörande för att nå framgång. Nu ska vi gemensamt fortsätta vår lönsamma tillväxtresa och förse våra kunder med fler sammansatta, innovativa och hållbara lösningar, säger Per Hedebäck, vd och koncernchef på Projektengagemang.

– Detta ger oss på Integra möjligheter att expandera vår affär och det stärker erbjudandet till våra kunder med både bredd och spetskompetens. Det här ger även våra medarbetare större utvecklingsmöjligheter i form av nya spännande uppdrag och nya karriärvägar, säger Kjell-Åke Johansson, vd på Integra.

– Tillsammans med Integra får vi en stabil grund att stå på i vårt fortsatta tillväxtarbete. De är ett bolag med erkänt skickliga medarbetare och de har en hög närvaro i våra fokusregioner. Vi är övertygade om att detta förvärv gör att vi kan behålla och rekrytera fler kompetenta ingenjörer, säger Mathias Thorsson, Divisionschef Bygg & Anläggning på Projektengagemang.

Köpeskillingen uppgår till 250 miljoner kronor. Integra kommer att ingå i Projektengagemangs division Bygg & Anläggning. Förvärvet beräknas slutföras i mitten av december 2018.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev