söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Internationell arkitekturfestival till Stockholm

Publicerad: 17 februari 2016, 13:10

Stockholm ska få en årligt återkommande arkitekturfestival - Open House Stockholm. Syftet med festivalen, som äger rum i oktober, är att visa upp stadens intressantaste arkitektur gratis för medborgarna, för att stimulera delaktighet och debatt kring vår gemensamma stadsmiljö.

Ämnen i artikeln:

arkitekter

Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


− Festivalen når arkitekturens kärna, där vanligt folk kan uppleva byggnaderna i verkligheten, inte stylade foton eller skönmålade datorbilder, säger Peter Santesson, styrelseledamot och medgrundare av Open House Stockholm.

Stockholm blir den 33:e staden som ingår i Open House Worldwide. Arkitekturfestivalen, som stöttas av Stockholms stad, kommer att genomföras 7-8 oktober 2016, för att sedan bli ett årligt återkommande event.

− Det är verkligen angeläget att låta Stockholms invånare själva bilda sig en uppfattning och börja diskutera arkitektoniska kvaliteter inför den massiva byggnation som Stockholm nu står inför, säger Peter Santesson.

Open House Stockholm är en ideell förening som grundats av Stockholms Byggnadsförening, Stockholms Arkitektförening, Samhällsbyggarna och Samhällsbyggnadslänken. Humlegården, Fastighetsägarna och Byggmästareföreningen är strategiska partners.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev