söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

”Jag vill ha ett lila slott i cement”

Publicerad: 31 januari 2020, 12:52

Bild 1/2  Tre barn i åldrarna 6, 9 och 12 år berättar om framtiden och sina bostadsdrömmar.

Tidningen Byggindustrin har träffat tre barn som berättar om sina framtids- och bostadsdrömmar. Hör deras spännande berättelser.

Ämnen i artikeln:

Alice Svanström Löfmanarkitekter

Jag heter Doris Svanström Löfman och jag går i åttan på Adolf Fredriks Musikklasser. Jag har haft prao här på tidningen Byggindustrin i två veckor och under den perioden har jag intervjuat tre barn i åldrarna 6, 9 och 12 år om framtiden och bostadsdrömmar. Läs mer om deras spännande idéer och åsikter:

Torkel Viking Munter, 6 år:

Hur ser ditt framtida drömhus ut?

– Jag tror att jag vill bo i radhus. Det ska ha två våningar, en liten pool och en balkong. Jag och min syster Kata ska bo där. Det ska vara 1 sovrum med en dubbelsäng, några lampor på väggen och två skrivbord, ett var.

Vad kommer att ha förändrats i samhället om 50 år?

– Att alla husen har blivit äldre och att det kommer bli fler ånglok.

Magda Svanström, 12 år:

Hur ser ditt framtida drömhus ut?

– En stor lägenhet med högt tak. Det ska vara vitt med ”trätema”. Det ska vara mycket blommor och växter också, men inte för mycket för då blir det stökigt. Jag kommer kanske ha någon kille som jag bor med och en hund ska jag ha. Det kommer vara ganska stort, ett sovrum med walk in closet där jag sover, ett ganska stort och öppet kök, ett stort vardagsrum där man äter och en toalett kan ju vara bra att ha…

Vad kommer att ha förändrats i samhället om 50 år?

– Vi kan ju börja med att det kommer att vara jättevarmt på grund av miljöförändringarna. De flesta kommer vara vegetarianer. Jag tror att bilarna kommer vara mer utvecklade men ”flygbilar” kommer nog inte finnas. Jag tror att man kommer bygga mer på höjden eftersom att det kommer finnas många fler människor. Husen kommer nog att byggas i konstiga former som inte finns nu. Jag tror att flygplanen kommer vara bättre för miljön. Det kommer nog att vara rätt så mycket bränder på grund av värmen och det kommer inte finnas så mycket is längre. Vintrarna kommer att vara somrigare och det kommer knappt att komma någon snö. Samhället kommer utvecklas både negativt och positivt så vi får se vad som kommer överväga vad.

Alice Svanström Löfman, 9 år:

Hur ser ditt framtida drömhus ut?

– Det ska vara ett slott. Det kommer vara JÄTTESTORT och alla mina vänner kommer bo med mig. Jag vill ha 10 000 sovrum. Det kommer vara gjort av cement och det kommer vara helt lila. Allt i slottet kommer vara guldigt.

Vad kommer att ha förändrats i samhället om 50 år?

– Miljön kommer förstöras, miljön förstörs för att det är jättemycket rök. Allting kommer vara vattenfyllt om inte Greta Thunberg räddar världen. Världen kommer vara vattenfylld, folk kommer drunkna och mitt slott kommer vara det enda som står kvar och jag och alla mina vänner och släktingar kommer bo där. Vi har mat så att vi kan överleva några år till.

Doris Svanström Löfman

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev