Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Kulturhuset får ny huvudentré

Publicerad: 8 februari 2010, 10:18

Kulturhusets huvudentré med ingång från Sergels torg ska få ett ansiktslyft - ett nytt bibliotek i världsklass, Bibliotek Plattan.


Uppdraget att bygga biblioteket på samma plats där Läsesalongen låg under 70-talet har gått till Skanska. Fastighetskontoret är uppdragsgivare och byggherre, och hyr ut Kulturhuset till kulturförvaltningen.

Arbetet med ombyggnaden av våning Plattan är i gång och ska vara färdigt lagom till Stockholms Kulturfestival, med planerad invigning den10 augusti i år. Den berörda delen av våning Plattan kommer att vara avspärrad för allmänheten fram till nyinvigningen. Entrén till Kulturhuset i gatuplan är öppen som vanligt under hela perioden.

– Det är alltid speciellt att arbeta i publika projekt, med allmänheten tätt inpå. Sergels torg är ju en gigantisk knytpunkt med tiotusentals förbipasserande varje dag. Vår ambition är att minimera eventuella störningar och hoppas att stockholmarna i sluttampen kommer att njuta av sitt nya Kulturhus och Sergels torg, säger Bengt Staaff på Skanska.

I och med renoveringsarbetet är Kulturhusets intention att skapa ett nytt bibliotek i världsklass med skönlitteratur och ett stort urval av böcker inom konst, arkitektur och design.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News