Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Landskapsarkitekten: “Krympande grönområden är ett större problem”

Publicerad: 20 maj 2019, 04:00

Att hänga upp sig på att växter kan ge allergi och dra sig för att planera in grönområden i bostadsområden kan vara vanskligt, tycker Lars Johansson.

Foto: Ana Vera Burin Batarra

Det finns en medvetenhet bland landskapsarkitekter kring allergena växter, men kunskapen varierar mellan kommunerna. Frågor som förtätning, plastgräsmattor i stället för riktiga och biologisk mångfald är frågor som ligger högre på agendan, enligt Lars Johansson, landskapsarkitekt.


När det gäller planering av förskolegårdar har det länge varit noga med vilka växter man planterar. I fokus har varit att inte plantera in växter som är giftiga. Men växter

Fortsätt läsa –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Byggindustrin Insikt - affärsnytta & fördjupning i din inkorg varje vecka
Vårt exklusiva magasin

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala innehåll, vår omvärldsbevakning och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.