onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Link landar sjukhusuppdrag i Malmö

Publicerad: 25 maj 2023, 08:41

Till vänster Anna Espling Rolf, affärsområdesansvarig för sjukhusarkitektur på Link Arkitektur. Till höger flygbild över Södra sjukhusområdet i Malmö.

Foto: Micke Lundström och Perry Nordeng

Link Arkitektur har utsetts till generalkonsult när Region Skåne ska bygga 65 000 kvadratmeter nya sjukhusbyggnader i Malmö. Kontraktet är värt cirka 32 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetLink ArkitekturRegion SkåneWingårdhsWingårdhs ArkitekterSamhällsbyggnadsamhällsfastighetersjukhusMalmöSkåne

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


De nya byggnaderna ska ligga på Södra sjukhusområdet i Malmö och kommer att inhysa verksamhet för psykiatri, avancerad sjukvård i hemmet och palliativ vård. Totalt omfattar de nya ytorna cirka 65 000 kvadratmeter. I uppdraget ingår programhandling och underlag till detaljplan inklusive option för system- och bygghandlingsprojektering.

Projektet startar till hösten 2023 och de nya sjukhusbyggnaderna beräknas stå klara omkring år 2034. Enligt Links norska ägare Multiconsult är kontraktet värt motsvarande cirka 32 miljoner kronor (78 miljoner kronor inklusive optioner).

Läs också: Sjukhusbygget som ska förändra Lunds karta

Link Arkitektur skriver i ett pressmeddelande att psykiatribyggnader är komplexa och utmärker sig genom att det sociala samspelet är avgörande för att verksamheten ska kunna bedrivas effektivt och tryggt.

Projektet genomförs tillsamans med Wingårdhs arkitekter som kommer att ansvara för stadsbyggnad och Sydväst som får ansvar för landskapsdelen.

– Vi är oerhört stolta över att få bidra till ett så viktigt projekt på Malmös sjukhusområde. Jag blir varm i hjärtat av satsningen som staden och regionen gör. Det centrala läget bjuder på utmaningar och det är ett kreativt uppdrag som vi gärna tar, säger Anna Espling Rolf, affärsområdesansvarig för sjukhusarkitektur på Link Arkitektur, i en kommentar.

Sedan tidigare har Link Arkitektur ansvaret för utformningen av de nya akutsjukhusen i Västerås och Växjö.

Läs också: Huset som ska läka Eslövs sår – och stå modell för framtiden

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev