Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Miele öppnar galleri i Stockholm

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Vitvaruföretaget Miele öppnar ett galleri på 2000 kvadratmeter i Stockholm. Lokalen har designats av Mieles egna arkitekter i samma stil som de gallerier som finns i London, New York och Moskva.


- Miele Gallery ska vara mer än en utställning av våra produkter, säger Kent Oderud, vd för Miele i Sverige.

Galleriet ligger på Industrivägen i Solna och är uppdelat i två plan. Väggarna är gjorda av krossat glas och lokalen har både vattenfall och öppen spis. Galleriet är också utrustat med kök, café och vinbar som används för utbildning av återförsäljare och till olika kundevenemang.

Produkter för privatpersoner finns på plan ett och maskiner för professionellt bruk, som tvättmaskiner för fastighetstvättstugor, sjukhus och laboratorier, finns på galleriets andra plan.

- Alla produkter som ställs ut finns även för försäljning i hela landet, fortsätter Kent Oderud.

Enligt Susanne Ankar, som är rådgivare på Miele Gallery, tog det sexton månader att bygga galleriet i Stockholm. Ett liknande galleri har funnits i Göteborg i ca ett år. Några fler Miele Gallery kommer inte att byggas i Sverige.

BAHARA GULUMOVA

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.