Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

NCC förnyar 60-talshyreshus i Katrineholm

Publicerad: 26 januari 2010, 11:06

NCC Construction Sverige bygger om sex hus med 96 hyreslägenheter i Katrineholm, men bevarar den tidstypiska arkitekturen.


Husen, som är från slutet av 1960-talet, ska genomgå en genomgripande upprustning och modernisering. NCC kommer att byta ut det mesta; badrum, kök, golv och fönster. Hissar ska installeras. Uppdragsgivare är Katrineholms Fastighets och ordern är värd 26 miljoner kronor.

Kvarteret Kärnan ligger i miljonprogramstadsdelen Nävertorp i Katrineholm. Renoveringen av de sex hyreshusen på Rönngatan och Bokvägen är början på en omfattande renovering av fastighetsbolagets bestånd.

Arbetet omfattar byte av badrum, luckor och utrustning i köken, ytskikt som golv och väggar, samt innerdörrar och garderober. Alla hus får treglasfönster som monteras längre ut i väggen eftersom utvändig tilläggsisolering gör ytterväggarna bredare. Syftet är att bevara den tidstypiska arkitekturen. Tre uppgångar får hiss, där första uppgången är avsedd för +55-boende.

NCC samordnar även övriga arbeten där andra entreprenörer installerar ny el, tele, ventiler, vatten- och avlopp, tilläggsisolerar och putsar fasaden, färgar balkonger och lägger nya tak.

Arbete har påbörjats och beräknas klart under oktober 2010. De största lägenheterna beräknas ta sju veckor att åtgärda. Totalt sysselsätts 40 personer varav 15 är NCC-anställda.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.