Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Arkitektur

Nya kollektivavtal för arkitekter och ingenjörer

Publicerad: 3 maj 2017, 10:19

Svenska Teknik & Designföretagen har tecknat avtal med Sveriges Arkitekter, Sveriges Ingenjörer och Unionen. Samtliga avtal löper över tre år och håller sig inom kostnadsnormen på 6,5 procent.


Avtalen med Sveriges Arkitekter och Sveriges Ingenjörer är sifferlösa och som tidigare år sker lönerevisionen utifrån företagets ekonomiska och marknadsmässiga förutsättningar. Lönemodellerna i avtalet är oförändrade.

Avtalet med Unionen innebär kostnadshöjningar på 6,5 procent varav 0,4 procent avsätts till flexpension vilket är helt i linje med märket för årets avtalsrörelse.

Parterna har även enats om ett antal arbetsgrupper inom ämnesområdena individuella och lokala överenskommelser, arbetstid, arbetsmiljö och fackliga förtroendevalda.

Sedan tidigare har överenskommelse träffats den 22 februari om ett antal ändringar i allmänna anställningsvillkor i samband med att överenskommelse om Flexpension i Tjänsteföretag tecknats.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.